13 vizualizari
03 11 2017
Profesioniști în medicină dentară adoptă o abordare comună în prevenția cariei dentare și a afecţiunilor parodontale
email  
Persoana de contact: Roxana Danaila
Telefon de contact:

Simpozionul Colgate marchează o schimbare majoră în implementarea recomandărilor pentru a fi „Pregătit pentru Prevenţie - Fit 4 Prevention”

București, 01 noiembrie 2017 - Profesioniști în medicină dentară și educatorii au adoptat o serie de recomandări comune privind managementul cariilor și al afecţiunilor parodontale, la Congresul Federaţiei Dentare Internaţionale (FDI), organizat de Colgate și Federația Europeană de Parodontologie (EFP), în această toamnă, la Madrid. În timpul simpozionului Colgate, intitulat Fit 4 Oral Prevention – From Consensus Guidelines to Clinical Practice Implementation (Pregătit pentru prevenţie oro-dentară – De la recomandările unanime până la implementarea în practica clinică), experții au explicat viziunea lor referitor la modul de transpunere a cunoştinţelor actuale cu privire la legătura dintre cele două afecţiuni în planuri de management eficiente în context clinic.
„Susținem cu tărie o abordare bazată pe dovezi pentru a ghida luarea deciziilor clinice și suntem onoraţi să susținem EFP în transpunerea acestor recomandări într-un program care poate fi aplicat în practică. Următorul nostru pas este ca în parteneriat cu EFP să promovăm materialele de comunicare și să oferim suport continuu pentru a contribui la adoptarea acestor recomandări în cabinetele dentare. Suntem încrezători că aceasta va ajuta în final la îmbunătățirea sănătății orale în Europa”, a declarat Irina Laura Chivu-Garip, Senior Scientific Project Manager Colgate.
„Această abordare comună a EFP și Colgate are potențialul de a aduce o schimbare majoră pentru îmbunătățirea îngrijirilor dentare”, a declarat președintele simpozionului, Profesorul Mariano Sanz, de la Universitatea Complutense din Madrid, și Președinte al Comitetului EFP. „Acum înțelegem modul în care afecţiunile parodontale şi caria dentară sunt interconectate și ce poate fi făcut pentru a preveni aceste afecţiuni, dar următorul pas este să aplicăm aceste cunoștințe în practica medicală zilnică”, a adăugat Mariano Sanz.
În timpul evenimentului, 75 de experți invitați au revizuit dovezile disponibile cu privire la legăturile comune dintre afecțiunile parodontale și caria dentară, cele mai importante două afecțiuni orale. S-au evidenţiat cauzele asociate, factorii de risc și aspectele legate de prevenție cu influenţă asupra ambelor. În baza celor mai recente cercetări, seminarul a oferit recomandări concrete, bazate pe dovezi pentru strategiile comune de prevenție, adresate profesioniștilor în medicină dentară şi în medicina generală, pacienților și chiar publicului general.
Paul Brocklehurst, Profesor activ în Organizația pentru Studii Clinice Randomizate în Sănătate din North Wales, Regatul Unit al Marii Britanii, a deschis simpozionul cu o discuție concentrată pe importanța recomandărilor bazate pe dovezi și a explorat provocările transpunerii acestora în practică. David Herrera, Profesor de Parodontologie la Universitatea Complutense din Madrid, a descris cum au fost analizate dovezile și dezvoltate recomandările de către participanţii la masa rotundă.
Cei 300 de participanți la simpozion au putut afla despre abordarea propusă pentru implementarea recomandărilor și au vizionat materialele de comunicare adaptate pentru fiecare grup ţintă, așa cum au fost prezentate de Profesorul Mariano Sanz.
Despre Colgate-Palmolive
Colgate-Palmolive este liderul mondial în îngrijirea orală, dedicându-se scopului de a îmbunătăți sănătatea orală în lumea întreagă. Compania are branduri de top în categorii de paste de dinți și periuțe de dinți în diferite părți ale lumii, branduri recunoscute pe plan internațional: Colgate®, Colgate Total®, Maximum Cavity Protection plus Sugar Acid Neutraliser ™, Sensitive Pro-Relief ™, Max White One®, Elmex® , Meridol® și Duraphat®. Dezvoltarea cu succes a companiei Colgate-Palmolive continuă prin lansarea de produse inovatoare și un angajament puternic față de medicii dentiști, pacienți și comunitățile lor. Colgate-Palmolive România se implică activ şi investeşte anual într-o serie de programe educaţionale adresate publicului larg, în care sunt implicate mediile universitare şi profesionale medicale, toate având ca scop îmbunătăţirea parametrilor sănătăţii orale pentru populaţia din România.
Pentru mai multe informații despre proiectele globale Colgate®, vizitați website-ul companiei www.colgatepalmolive.com, iar pentru informații specializate accesați www.colgateprofessional.co.uk, www.colgateoralhealthnetwork.com, dar și www.colgate.ro.
Pentru a afla mai multe despre Programul Colgate, dedicat sănătății orale, - Bright Smiles, Bright Futures® - vă rugăm să vizitați http://www.colgatebsbf.com și pentru a vă informa despre sprijinul pe care Colgate îl acordă Alliance for a Cavity-Free Future, vizitați www.allianceforacavityfreefuture.eu.
Despre EFP
Federația Europeană de Parodontologie (EFP), fondată în 1991, este o organizație umbrelă ce include 30 de societăți științifice naționale dedicate promovării cercetării, educației și conștientizării științei și practicii parodontologice. EFP, a cărei viziune strategică este exprimată prin sloganul „Sănătate parodontală pentru viață mai bună”, conduce dialogul global asupra sănătății parodontale. Masa rotundă Europeană de Parodontologie este o întrunire cu caracter științific de nivel mondial despre știința parodontologiei, iar jurnalul EFP, Jurnal de Parodontologie Clinică, este publicația științifică cu cea mai mare autoritate în domeniu. EFP urmăreşte știința bazată pe dovezi și interesul general și nu se focusează pe aspecte profesionale sau comerciale. Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați www.efp.org.

Alte articole similare
INTRA IN CONT
Ai uitat parola ?
CATEGORII
Abonament ComunicatRapid.ro
un mesaj de eroare
loading...
Recomandam: Anunturi | Laptop | Anunturi gratuite | haine copii online