604 vizualizari
18 01 2016
Veneto Banca donează computere pentru laboratorul de informatică al Şcolii Gimnaziale „Ioan Bob”
email  
Persoana de contact: Popa Alexandra
Telefon de contact:

Veneto Banca România a donat computere pentru dotarea laboratorului de informatică al Şcolii Gimnaziale „Ioan Bob” din Cluj-Napoca, cea mai veche instituţie şcolară cu predare în limba română din oraş, ca parte a programului de responsabilitate socială al Băncii. Calculatoarele donate vor sprijini desfăşurarea orelor la care participă aproximativ 500 de elevi ai şcolii în fiecare an.

Banca a dezvoltat un program de susținere a unor asociații și școli din întreaga țară, în cadrul căruia au fost vizate entităţi ce desfăşoară activităţi educative destinate incluziunii sociale a copiilor orfani din centrele publice de asistenţă socială sau care aparţin unor organizaţii non-guvernamentale, dar şi instituţii publice de învăţământ, care au nevoie să-şi completeze dotările din laboratoarele de informatică. Acţiunea se desfăşoară în Bucureşti, Cluj-Napoca, Oradea, Iaşi şi Bacău.

Donaţia computerelor s-a facut în prezența Irinei Alexe, Directorul Școlii Gimnaziale „Ioan Bob”, și a lui Cristian But, Directorul Filialei Cluj a Veneto Banca.

„Prin această iniţiativă de donare de computere, Veneto Banca doreşte să completeze dotarea laboratorului de informatică al Școlii Gimnaziale ‚Ioan Bob’, astfel încât elevii să aibă posibilitatea să descopere încă de mici ‚secretele’ acestui domeniu. Procesul de învăţare reprezintă o prioritate mai ales în contextul în care oraşul Cluj-Napoca este considerat cel mai important centru de dezvoltare IT din regiune”, a declarat Cristian But, Directorul Filialei Cluj a Veneto Banca.

Şcoala Gimnazială „Ioan Bob” are o istorie de peste 160 de ani, perioadă în care a demonstrat că este o instituție de excelență, dovadă fiind atât rezultatele bune înregistrate de cei aproximativ 1.000 de elevi pe care îi are în prezent, cât și numeroasele distincții primite.

Alte entităţi beneficiare ale programului sunt Fundaţia Make-A-Wish România, care face posibilă îndeplinirea visurilor copiilor care suferă de afecţiuni medicale grave, Asociaţia Serviciul APEL, care sprijină tinerii marginalizaţi social să se integreze pe piaţa muncii, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Bihor, ce are în grijă copii orfani cu dizabilităţi, şi Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Bacău. Computere au fost donate şi Şcolii Italiene „Aldo Moro” din Bucureşti.

Veneto Banca România

Veneto Banca este prezentă în România din anul 2000, an în care a achiziționat pachetul majoritar al Băncii Italo Romena, care a fuzionat prin încorporare în banca mamă în 2014. Odată cu achiziționarea sa de către Veneto Banca, instituția și-a dezvoltat continuu portofoliul de clienți, adresându-se la început investitorilor italieni și apoi societăților românești și segmentului persoanelor fizice.

Veneto Banca operează pe piața românească printr-o rețea de 22 de agenții, dintre care 5 se află în capitală și 17 în cele mai importante orașe ale țării. Veneto Banca este prezentă pe piața din Cluj din anul 2003, prin Filiala Cluj, care are sediul în Str. Avram Iancu, nr. 48.

Alte articole similare
INTRA IN CONT
Ai uitat parola ?
CATEGORII
Abonament ComunicatRapid.ro
un mesaj de eroare
loading...
Recomandam: Anunturi | Laptop | Anunturi gratuite | haine copii online